Условна присъда от година и 10 месеца получи мъж, убил

...
  Условна присъда от година и 10 месеца получи мъж, убил
Коментари Харесай

Тъжно и нелепо! След куршум в главата във Варна почина


 

 

Условна присъда от година и 10 месеца получи мъж, умъртвил приятеля си по време на бракониерски лов, оповестиха от Окръжната прокуратура във Варна.

23-годишният Мехмедали М. е предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна по две обвинявания - за причиняване на гибел по несъобразителност по време на бракониерски лов и за придобиване и държане на огнестрелно оръжие и муниции без съответно позволение.

На 26 октомври 2015 година в землището на варненското село Цонево в местността " Малкият картал " подсъдимият Мехмедали и приятелят му Салим С. отишли на бракониерски лов. Никой от двамата не имал ловджийски билет и позволение за лов, нито позволение за придобиване на огнестрелни оръжия и муниции.

Правото на ловуване се упражнява от лица, които имат членска карта и билет за лов, заверени за съответната календарна година, както и позволение за лов, съгласно законодателството.

В гората двамата другари се разделили. Подсъдимият дочул звук и решил, че наоколо има дивеч. Стрелял по посоката на шума. Когато отишъл на място, открил, че приятелят му Салим лежи на земята и е ранен в главата. Повикал помощ, само че макар положените грижи на лекарите, простреляният мъж умрял.

 

23-годишният обвиняем Мехмедали, който е с чисто правосъдно минало, изискал делото против него да се гледа при изискванията на кратко правосъдно разследване. Той признал виновността си и всички обстоятелства и условия в обвинителния акт на Окръжната прокуратура във Варна. С присъдата си съдът почете и гражданския иск на родителите на убития мъж в размер на 60 000 лв..

 

Съдебният акт предстои на обжалване през Апелативния съд във Варна. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР